[Pyoraily-lista] Fillarifestari

Korhonen Pasi Pasi.Korhonen at pyorailyuutiset.net
Ti toukokuu 16 12:52:44 EEST 2006


PYÖRÄILYVIIKKO 2006

 

Pyöräilyviikon Helsingin päätapahtuma kokoaa lapset ja lapsiperheet Lasten Liikennekaupunkiin

 

Koko perheen Fillarifestari

 

Pyöräilyviikon Helsingin päätapahtuma kokoaa erityisesti lapset ja lapsiperheet Lasten Liikennekaupunkiin (osoite: Nordenskiöldinkatu 18) lauantaina 20.5.2006. Monipuolista ohjelmaa on luvassa kello 11.00-14.00.

Laaksossa Auroran sairaalan vieressä sijaitsevaan Lasten Liikennekaupunkiin on yleensä vaikea päästä piipahtamaan. Nyt siihen on mainio mahdollisuus. Fillarifestarin ajan kaupungin kadut ovat avoimia kaikille polkupyöräileville lapsille. Festarin ajan oikeat poliisit opastavat lapsia liikennekaupungin liikenteessä. Liikenteeseen pääsee joko omalla pyörällä tai liikennekaupungista lainatulla, mutta vain kypärä päässä.

 

Fillarifestari tarjoaa myös paljon muuta ohjelmaa. Helsingin polkupyöräilijät pitävät tietoiskun polkupyörän perushuollosta Liikennekaupungin luentosalissa kello 11.30. Tietoiskun jälkeen he pitävät ulkona lyhyitä työnäytöksiä eri kunnostustoimenpiteistä. Kello 12.00 luentosalissa puhutaan nykylasten liian vähäisestä liikkumisesta. Suoman Ladun Carita Kivinen päiväkoti Sotkankolosta esittelee tietoiskussa Luonnossa kotonaan -päiväkotitoiminnasta saatuja ideoita. 

 

Fillarifestarista voi myös hankkia itselleen polkupyörän. Poliisin löytötavarapyörien huutokauppa alkaa kello 13.00. Kaupattavat pyörät ovat esillä tuntia ennen huutokaupan alkamista. Myytävänä on sekä lasten että aikuisten pyöriä. Tai mikäli et kaipaa koko pyörää, vaan vain osia, niin löytöjä voi tehdä Pyöräkirppiksellä. Myytäväksi voi tuoda myös omia nurkkiin jääneitä polkupyörän osia. Entä onko pyörässäsi jokin pieni vika? Fillarifestareiden pyörien pikahuoltopalvelussa hoituvat useimmat pikkuviat.

 

Fillaifestarissa myös kisaillaan. Oletko hidas kuin etana? Etana-ajo on hitausajokisa, jossa hitaus on valttia. Kisaa käydään kello 11.00-12.30 ja palkinnot jaetaan 12.45. Kevyen liikenteen sääntövisassa voi punnita sääntöjen tuntemuksensa. Pyöräily-tietokisassa voivat sekä aikuiset että lapset arvioida polkupyöräilyn tietonsa.

 

Jiihaa! Aurinko paistaa, hiekka pölisee - on taas aika kaivaa pyörä talviteloilta ja hypätä satulaan! Fillarifestareille saapuu myös Invalidiliiton Vain muutaman sekunnin tähden -kampanja.

 

Paikalla ovat myös poliisimaija ja moottoripyöräpoliisi. Jaossa on Pääkaupunkiseudun pyöräilykarttoja ja kotiseutupyöräreittien esitteitä. Liikennekaupungin kahvila on avoinna fillarifestarin ajan.  

 

Ohjelmassa:

11.00 Fillarifestari avaa ovensa

11.15 SuLi julistaa vuoden pyöräilijän

11.30 Luento: Polkupyörän perushuolto, Helsingin polkupyöräilijät

12.00 Luento: Nykylapset liikkuvat liian vähän - Luonnossa kotonaan -päiväkodit, / Suomen Latu

13.00 Poliisin löytötavarapyörien huutokauppa

 

Fillarifestarin yhteistyössä järjestävät: Helsingin kaupunki, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys, Helsingin poliisi, Helsingin polkupyöräilijät, Invalidiliitto, Liikenneturva, Suomen Latu, Suomen Liikenneliitto sekä Pyöräilykuntien verkosto.

 

 

 

Oheista mainosta saa jakaa eteenpäin.

 

Pasi Korhonen,

toiminnanjohtaja

______________________________________

Pyöräilykuntien verkosto ry.

Toinen linja 14, 00530 Helsinki

09-771 2282 / 040-419 4555

pasi.korhonen at pyorailyuutiset.net

www.pyorailyuutiset.net

 

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20060516/5d9ad1c1/attachment-0001.html
-------------- seuraava osa --------------
Ei-tekstimuotoinen liite on poistettu...
Nimi: fillarifestari mainos.pdf
Tyyppi: application/octet-stream
Koko: 1545292 bytes
Kuvaus: fillarifestari mainos.pdf
Url : http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20060516/5d9ad1c1/fillarifestarimainos-0001.obj