[Pyoraily-lista] Pyöräkeskus avataan alkukesästä Kamppiin -tiedote

Hirvonen Matti matti.hirvonen at poljin.fi
Pe Helmi 3 12:11:27 EET 2012


________________________________
Lähettäjä: Ksv Viestintä [mailto:ksv.viestinta at hel.fi]
Lähetetty: 3. helmikuuta 2012 10:59
Aihe: Pyöräkeskus avataan alkukesästä Kamppiin -tiedote


Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tiedote 3.2.2012



Pyöräkeskus Kamppiin Narinkan laidalle



Vuosia Helsinkiin odotettu pyöräkeskus tulee Kamppiin vuoden 2012 pyöräilykauden ajaksi. Pyöräkeskuksen palveluihin kuuluvat pyörien säilytys, vuokraus, pikahuolto ja neuvonta. Tavoitteena on, että pyöräkeskus avataan Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Pyöräkeskus toimii Kampin kauppakeskuksen yhteydessä. Narinkka-torin laidalle sijoitetaan neljä pyörävarastoa pyöräpysäköintiin ja vuokrapyörille. Myös tavallisia pyörätelineitä on tarkoitus lisätä.

Pyörien säilytys palvelee esimerkiksi joukkoliikenteellä keskustaan tulevia ja edelleen työpaikoilleen pyörällä jatkavia matkustajia. Lukittavan pyöränsäilytyksen ansiosta pyörä voidaan huoletta jättää säilöön yöksikin.

Pikahuollosta saa apua vaikka puhjenneeseen renkaaseen tai kitiseviin ketjuihin. Käytössä on myös pumppauspiste, jossa renkaat voi täyttää itse ilmaiseksi.

Pyöräkeskus on avoinna loppusyksyyn. Pyöräkeskuksen tulevaisuudesta ei vielä ole päätöksiä.

- Tämän vuoden aikana kerätään kokemuksia ja käyttäjäpalautetta. Tavoitteena on tietysti, että Helsingissä olisi pyöräkeskus myös tulevina vuosina, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

Toteutetaan kaupungin ja yrittäjien yhteistyönä

Pyöräkeskus toteutetaan Helsingin kaupungin ja yksityisten yrittäjien yhteistyönä. Kaupunki vastaa keskuksen perustamiskustannuksista, esimerkiksi pyörävarastojen ja -telineiden hankinnasta. Kaupallista toimintaa pyörittävät yrittäjät, joista keskeinen rooli on Kampin Suutarilla.

- Otamme yrittäjiltä ja järjestöiltä mieluusti myös uusia ehdotuksia palveluista ja tapahtumista vastaan, Hannu Penttilä kannustaa.

Pyöräkeskus on yksi niistä toimista, joilla Helsinki pyrkii edistämään pyöräilyä. Helsinki asetti vuonna 2009 tavoitteekseen nostaa pyöräilyn osuuden 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä pyörällä tehdään noin yhdeksän prosenttia matkoista.

Pyöräily on ensi kesänä hyvin esillä Kampissa, sillä pyöräkeskuksen lisäksi kaupunkisuunnitteluviraston näyttely- ja infotila Laiturilla on esillä pyöräilyaiheinen näyttely oheistapahtumineen kesä-elokuussa.

Lisätiedot:
toimistopäällikkö Leena Silfverberg, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, puh. 09 310 37091
Suutarimestari Hannu Heiskanen, Kampin Suutari-info, puh. 0400 428325
www.hel.fi/pyoraily<http://www.hel.fi/pyoraily> > Pyöräkeskus<http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/Liikennesuunnittelu/Pyoraily/Pyorakeskus>



Lehdistökuva kaupungin aineistopankissa: http://aineistopankki.hel.fi/?cart=1511-hgdecgfmii&l=FI


-----------------------------------------
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Viestintäyksikkö, Kansakoulukatu 3
PL 2100, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Puh. (09) 310 1673 (vaihde)
ksv.viestinta at hel.fi
www.hel.fi/ksv


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20120203/338a0b50/attachment.htm