[Pyoraily-lista] Kilometrikisassa poljettiin ennätysmäärä

Hirvonen Matti matti.hirvonen at poljin.fi
Ti Syys 22 09:52:13 EEST 2009


KILOMETRIKISASSA PYÖRÄILTIIN LÄHES KAKSI MILJOONAA KILOMETRIÄ

Kilometrikisa oli menestys. Neljä kuukautta kestäneessä leikkimielisessä kilpailussa poljettiin huikeat ja ennätykselliset 1 986 596 kilometriä. Kisassa oli mukana 216 eri työpaikkojen ja muiden yhteisöjen joukkuetta, joissa kilometrejä kartutti 2161 polkijaa.

Voittoon polkivat piensarjassa Infacs Oy Tampereelta, jonka viisihenkinen joukkue keräsi peräti 6541 kilometriä osallistujaa kohden. Suursarjan voitto irtosi yhteistuloksella 70 039 kilometriä ja siihen ylsi Keuruun Latu Keuruulta 36 henkilön joukkueen voimin. Kaikki tulokset ja voittajien sekä loppuarvontojen palkinnot nähtävissä osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi/.

Terveyden ja ympäristön hyväksi
Kilometrikisa oli samalla mittava terveys- ja ympäristöteko. Kilpailun nettivivuilla toimineen laskurin mukaan bensaa säästyi 139 062 litraa ja syntymättä jäi 347 654 kg hiilidioksidia. Toki kaikki poljetut kilometrit eivät olleet suoraan pois yksityisautoilusta, mutta luvut antavat joka tapauksessa suuntaa pyöräilyn positiivisista ympäristövaikutuksista.

"Kilometrikisan innostamana työkaverini vaihtoi kolmen kilometrin työmatka-autoilunsa pysyvästi pyöräilyyn, eikä ole katunut," kertoo erään joukkueen yhteyshenkilö.

Pyöräily tuottaa runsaasti hyvinvointia sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Terveysvaikutusten lisäksi meluttomuus, päästöttömyys, ruuhkien väheneminen ja tilan vapautuminen autoilta elävämmän ja viihtyisämmän kaupunkikulttuurin hyväksi tekevät pyöräilystä verrattoman tulevaisuuden liikennemuodon, jonka lisäämistä pitää edistää kaikin mahdollisin keinoin.

Vinkki työnantajille!
Kisa on ohi ja nyt kannattaa palkita osallistujia myös työpaikkakohtaisesti. Se voi olla vaikka työnantajan tarjoama ilmainen aamupala, brunssi tai muu konkreettinen huomionosoitus. Kaikkien kiitetyin palkinto saattaisi olla paremmat olosuhteet työmatkaliikkujille. Tarkista alkajaisiksi onko pyöräpaikoitus kunnossa. Lisää vinkkejä osoitteesta http://www.poljin.fi/pyorailijoille/tyomatkaliikunta/vinkityonantajalle

Pyöräile läpi vuoden
Vaikka kisa päättyi, ei se merkitse pyöräilykauden päätöstä. Pyöräily on mainio kulkupeli läpi vuoden. Vinkkejä syksyn ja talven keleihin ja työmatkapyöräilyyn löydät www.poljin.fi/pyorailijoille<http://www.poljin.fi/pyorailijoille> sivuilta.

Kilometrikisa jatkuu ensi keväänä
Kilometrikisa järjestettiin tänä vuonna toista kertaa ja kilometrejä kerätään jälleen ensi vuonna.
Vuoden 2010 Kilometrikisasta ilmoitellaan kevättalven aikana kaikille tänä vuonna mukana olleille. Kannattaa myös seurata www.poljin.fi<http://www.poljin.fi/> internetsivuja.

Mukavaa pyöräilysyksyn jatkoa!

Matti Hirvonen
toiminnanjohtaja
Pyöräilykuntien verkosto ry

Toinen linja 14
00530 Helsinki
(09) 771 2282, 040 419 4555
www.poljin.fi<http://www.poljin.fi/>
www.pyoraillensuomessa.fi<http://www.pyoraillensuomessa.fi/>

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20090922/1e3f39ac/attachment-0001.htm 
-------------- seuraava osa --------------
Ei-tekstimuotoinen liite on poistettu...
Nimi: Kilometrikisa oli menestys_tiedote 22.9.2009.doc
Tyyppi: application/msword
Koko: 69632 bytes
Kuvaus: Kilometrikisa oli menestys_tiedote 22.9.2009.doc
Url : http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20090922/1e3f39ac/attachment-0001.doc