[Pyoraily-lista] Parhaat kävely- ja pyöräilykäytännöt -kirja on ilmestynyt!

Hirvonen Matti matti.hirvonen at poljin.fi
Ke Syys 28 12:05:17 EEST 2011


EUROOPAN PARHAAT KÄYTÄNNÖT PYÖRÄILYN JA KÄVELYN EDISTÄMISESSÄ



Kaupunkiliikenteen suunnitteluun kohdistuu kasvavia haasteita maailmanlaajuisesti, myös Suomessa. Liikennemäärän kasvu lisää ongelmia, kuten ympäristöhaittoja ja liikenneonnettomuuksia. Samalla on huoli suomalaisten arkiliikunnan vähenemisestä ja kansanterveyden heikkenemi­sestä. Tavoitteiden saavuttamiseksi on tärkeää suosia pyöräilyä ja kävelyä, mikä on yleinen trendi myös kansainvälisesti.



Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä on uunituore teos, joka tarjoaa laaja-alaisesti uusinta tietoa eurooppalaisten esimerkkikaupunkien hyvistä käytännöistä. Kirjassa on tietoa liittyen liikennepolitiikkaan, maankäyttöön, kestävään liikennejärjestelmään sekä pyöräilyn ja kävelyn suunnitteluratkaisuihin ja markkinointiin. Se antaa näkökulmia, ratkaisumalleja sekä virikkeitä kaupunkiseutujen ja kuntien sekä valtionhallin­non suunnittelijoille ja päättäjille. Yksi kuva puhuu paljon, joten Euroopan parhaat käytännöt on kirjassa havainnollistettu sa­doilla värikuvilla.



Kirja on kovakantinen. Sitä voi tilata Juveneksen verkkokaupasta http://verkkokauppa.juvenes.fi/fi/460/t_2159.

Hinta on 72 € (+postikulut).





[cid:image002.jpg at 01CC7840.F71E7430]



Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus Vernessä käynnistettiin vuonna 2009 kaksivuotinen PYKÄLÄ-projekti, jonka päämääränä oli tukea pyöräilyn ja kävelyn saamista aidoksi osaksi kaupunkien liikennejärjestelmää. Projektissa oli mukana kahdeksan suomalaista kaupunkia, kolme ministeriötä, Liikennevirasto sekä Pyöräilykuntien verkosto. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä -kirjaan on koottu PYKÄLÄ-projektin tulokset.














-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20110928/9bd9d035/attachment-0001.htm 
-------------- seuraava osa --------------
Ei-tekstimuotoinen liite on poistettu...
Nimi: image002.jpg
Tyyppi: image/jpeg
Koko: 21478 bytes
Kuvaus: image002.jpg
Url : http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20110928/9bd9d035/attachment-0001.jpg