[Pyoraily-lista] Valtionavustusta pyöräilyn edistämiseen - haku on avattu!

Hirvonen Matti matti.hirvonen at poljin.fi
Ke Nov 11 14:04:26 EET 2015


Hyvät Pyöräilykuntien verkoston jäsentahot,

Liikkumisen ohjauksen valtionavustuksen haku vuodelle 2016 on avattu. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 1. helmikuuta 2016.

Avustusta voivat saada kunnat, kuntayhtymät tai muut yleishyödylliset yhteisöt. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset liikkumisen ohjausta järjestävät verkostot, säätiöt ja yhdistykset. Valtionavustusta voidaan myöntää voimassa olevan valtionavustusasetuksen mukaan enintään 75 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista toiminnan suunnitteluun, projektinhallintaan ja toteuttamiseen.

Tänä vuonna pyöräilyn ja kävelyn edistäminen on selkeästi viime vuoden hakua painokkaammin esillä.

Vuodelle 2016 toivotaan hakemuksia erityisesti seuraavista teemoista:

·         Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallisen toimenpidesuunnitelman edistäminen. Avustuksella tuettavan toiminnan tulee olla strategisen tason työtä ja/tai liikkumisen ohjauksen toimenpiteisiin perustuvaa. Toiminnassa tulee kytkeä liikkumisen ohjaus osaksi kävelyn ja pyöräilyn muuta edistämistyötä kunnassa tai seudulla.

·         Kestävää liikkumista edistävien, kuluttajille suunnattujen uudenlaisten liikkumispalveluiden kehittäminen (esimerkiksi yhteiskäyttöautot, kimppakyydit, pyöräpalvelut ja kaupunkipyörät, sähköavusteiset polkupyörät, MaaS-palvelut) ja integrointi kunnan tai seudun liikennejärjestelmän osaksi.

·         Työpaikkojen liikkumisen ohjaus, esimerkiksi kunnan tai seudullisen toimijan yhteistyö työpaikkojen kanssa ja työn integrointi kunnan tai seudun liikennejärjestelmän osaksi.

Tarkemman hakuohjeet löytyvät Liikenneviraston sivuilta: http://www.liikennevirasto.fi/documents/20473/122017/Valtionav_lo_tiedote2016.pdf/12cfc870-88b0-466b-b447-a18eb41424f3
http://www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/suunnittelu/liikkumisen-ohjaus/liikkumisen-ohjauksen-valtionavustus#.VkMq1F7oQ7g

Vuonna 2015 valtionavustusta saaneet hankkeet:
http://www.motiva.fi/liikenne/viisaan_liikkumisen_edistaminen/viisaan_liikkumisen_hankkeet/liikkumisen_ohjauksen_valtionavustus/rahoitettavat_hankkeet_2015

Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallinen toimenpidesuunnitelma 2011-2020
http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf3/ls_2012-02_kavelyn_ja_pyorailyn_web.pdf

Seuraava laajennus tämän rahoituksen mahdollistavaan asetukseen on myös mielenkiintoinen ja antaa varmasti entistä paremmat mahdollisuudet kehitellä uusia pyöräilyyn liittyviä palveluja:
”Valtioneuvoston asetukseen joukkoliikenteen valtionavustuksista (1273/2013)sisältyy liikkumisen ohjaus. Liikkumisen ohjauksen tarkoituksena on ihmisten kulkutapavalintoihin vaikuttaminen tiedollisen ohjauksen, markkinoinnin sekä palvelujen kokeiluun ja kehittämisen kautta. Asetus muuttuu 2016 siten, että se kattaa palveluiden kokeilut.”

Tänä vuonna rahoitettavien hankkeiden avustussummat olivat suuruudeltaan 7 500 - 133 500 € eli siihen haarukkaan mahtui hyvin monen tyyppisiä pyöräilyn edistämisen toimenpiteitä.

Oma tuntumani on, että tämä mahdollisuus kannattaa ilman muuta hyödyntää. Monella jäsenkunnallamme on jo kokemusta näiden hankkeiden toteuttamisesta ja Pyöräilykuntien verkoston toimistoon saa mieluusti olla yhteydessä aiheeseen liittyen.

Työn ja pyöräilyn iloa,

Matti Hirvonen
toiminnanjohtaja
Pyöräilykuntien verkosto ry

Toinen linja 14, 00530 Helsinki
p. 040 419 4555
www.poljin.fi<http://www.poljin.fi/>
www.kulkulaari.fi<http://www.kulkulaari.fi/>
www.pyoraillensuomessa.fi<http://www.pyoraillensuomessa.fi/>

Pyöräilykuntien verkosto haluaa:
-        Laadukkaat ja turvalliset pyöräilyolosuhteet kaikille
-        Kaksinkertaistaa pyöräilyn määrän Suomessa
-        Vahvistaa pyöräilyn edistäjien ja pyöräilijöiden yhteisöä





-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://listserv.kuntaliitto.fi/pipermail/pyoraily-lista/attachments/20151111/e2d1d8f5/attachment.html>